Амазон Видео и Премиер Видео струи Филмови и ТВ емисии

Разликата помеѓу Амазон Видео и Амазон премиер Видео објасни

Амазон Видео е видео понуда од Амазон, онлајн продажниот гигант. Нивната видео сервис е директно проширување на веб-базирана продажна услуга на Амазон и ја капитализира инфраструктурата на сајтот и корисничката база на наведената услуга. Amazon Video има исклучително голема библиотека на телевизиски емисии и долгометражни филмови, кои моментално седат на околу 140.000 емисии, филмови и шорцеви. Плус - и да го добивате ова - сега можете да се претплатите на тековните ТВ сезони и да ги добиете најновите епизоди на програми еден ден по воздухот.

Амазон Видео веднаш може да ги проследува вашите селекции на вашиот компјутер, мобилен уред или преку интернет ТВ-уред . Ако сакате да гледате кога не сте поврзани, можете да ја преземете верзијата на вашиот избор за да ја видите подоцна.

Само какви видови уреди ја поддржува Amazon Video?

Продавницата Амазон нуди инстант стриминг на Amazon Fire TV, Fire HDX, Fire HD, iPad, PS3, Xbox, Wii, Wii U, Roku , на стотици телевизори, поставувачки кутии, Blu-ray плеери и на Интернет. Плус, сите видеа што ќе ги изберете ќе бидат зачувани во вашата Видео-библиотека, за да може да се пристапи преку повеќе уреди, каде и да одите.

Додавање на вредност е премиерот на видео, вредносно додавање на услугата на Amazon за нивните претплатници на премиерот. За оние кои не се запознаени, Амазон премиерот им нуди на Amazon.com корисниците дополнителна вредност и погодност, вклучувајќи бесплатен дводневен превоз на нивните милиони предмети и додава во придобивките од премиерот Видео, премиер музика и кредитирањето на поттикне сопственици Библиотека.

Амазон премиерот членови имаат право на десетици илјади филмови и телевизиски емисии, вклучувајќи Американците, Оправдани и Downton опатија, сите присутни и достапни за проследување веднаш, без дополнителни трошоци.

Постојат дополнителни бенефиции за премиер претплатата. Со премиер членство, можно е да се претплатите на дополнителни премиум содржини од SHOWTIME, STARZ и други мрежи. Популарни емисии, како што се Отец и Outlander , како и широк спектар на канали кои опфаќаат музика, вежбање, готвење, независни филмови и документарци, се достапни.

За повеќето емисии и филмови во библиотеката, ќе видите две цени: еден за изнајмување и еден за купување. Ако купите филм или покажете дека го имате засекогаш и можете да го гледате онолку пати колку што сакате. Ако изнајмите, ќе имате 30 дена од кога ќе изнајмите за да започнете да гледате, и откако ќе почнете со гледање, повеќето филмови имаат 24-часовен прозорец за да ги завршите гледањето. Откако изнајмувањето ќе заврши, филмот автоматски ќе исчезне од вашата Видео библиотека.

Конечната одлука да направите е дали да го проследувате или преземате избраното видео. Стриминг е инстант, сепак, ќе треба да имате активна (и прилично брза) интернет конекција за да го направите тоа. Ако одберете да преземете видео, ќе можете да го гледате офлајн, но ќе мора да почекате додека да се преземе датотеката за да се види.

Амазон сигурно прави силен случај против другите играчи во овој простор, вклучувајќи ја и Apple TV понудата на Apple, Netflix и други. Нивната библиотека продолжува да расте со вртоглави темпо, а нивниот опсег на услуги се совпаѓа и во некои случаи ги надминува понудите на нивните најблиски конкуренти.