Софтвер за мрежна безбедност и комунални услуги

Алатки за да го одбраните вашиот компјутер или мрежа од хакери или злонамерни програми

За повеќето луѓе, следејќи ги основните правила за безбедност на интернет - користејќи единствени и сигурни лозинки, одржувајќи го вашиот систем ажуриран, користејќи заштитен ѕид, избегнувајќи кликнување на нештата за кои не сте сигурни - ќе се покаже доволно за разумна одбрана од хакери и малициозен софтвер. Но понекогаш превентивната медицина не е доволно добра и ви требаат повеќе специјализирани алатки за лекување на инфекцијата.

Алатки и апликации

ZoneAlarm Pro
ZoneAlarm е слободно достапен и е подобар од ништо, но ZoneAlarm Pro 5 обезбедува значително поголема заштита и е вреден за дополнителен трошок. Zonelabs, исто така, додаде повеќе безбедносни функции како што се карантин на малициозни е-пошта прилози и зголемена заштита за вашата приватност додека пристапувате на Интернет.

Локатор на скриен објект
Лесно наоѓајте скриени NetWare NDS објекти на вашето дрво. Оваа зип архива содржи две датотеки: алатката и текстуален документ со инструкции.

Ippl
Ippl е демон што се најавува на IP пакети испратени на компјутер. Се работи во заднина и прикажува информации за дојдовните пакети. Можете да ги специфицирате критериумите што одредуваат кои пакети треба да се најават и кои пакети треба да се игнорираат.

Шверц аномалија детектор и гарда
Директорот и гувернерот на "Шверц аномалија" на Cisco ги открива и ги поразува најкомплексните дистрибуирани напади на негирање на услугата, зачувувајќи континуитет на бизнисот и заштита на вашите највредни корпоративни средства.

Securify SecurVantage
Securify SecurVantage е автоматизиран безбедносен систем кој им помага на клиентите брзо да генерираат безбедносни политики управувани од бизнис, да ги следат мрежите за усогласеност и да произведуваат релевантни информации.

НФР Сентивист IPS
Sentivist IPS обезбедува организации со прецизно спречување на напади. Системот нуди уникатни карактеристики на индустријата како индексирање на доверливост, можности за прилагодување и минимален дизајн на влијанието. Sentivist IPS исто така поддржува централно управување со дистрибуирани средини и во мали и големи претпријатија.

Сервер сензор ISS RealSecure
RealSecure Server Sensor обезбедува автоматизирана заштита од детекција во реално време, со анализа на настани, лозинки на домаќини и активности на Влезни и излезни мрежи на сервери за да спречат штетните активности да ги оштетат критичните средства.

Scanlogd
Scanlogd е алатка за откривање на скенирање на TCP порти, првично дизајнирана да ги илустрира различните напади со кои треба да се справи со инвеститорот на IDS. Така, за разлика од некои други алатки за откривање на скенирање пристаништа на пазарот, scanlogd е дизајниран да биде безбеден за употреба.

Папка за заклучување
Folder Lock е брз софтвер за заштита на датотеки кој може да ги заклучи, скрие или шифрира било кој број датотеки, папки, слики и документи во секунди. Датотеките се заштитени со лозинка по ваш избор.

ГИАНТ Анти-шпионски софтвер
GIANT Anti-Spyware бара и уништува постоечки шпионски софтвер на вашиот компјутер и ве предупредува кога се појавуваат потенцијални опасности, запирање на повеќето шпионски софтвер пред да се инсталира дури и. Оваа превенција е клучот за одржување на вашиот компјутер чист и вашите лични информации лични.