Поттикне пожар HDX Vs. iPad Mini 2 Vs. Google Nexus 7

Битката кај 7-инчните таблети

IPad Mini 2, Kindle Fire HDX и Google Nexus 7 имаат свои силни поени, и секој има свои негативи, меѓутоа помеѓу iPad Mini 2, Kindle Fire HDX и Google Nexus 7 , кој е најдобриот таблет?

Амазон поттикне пожар HDX

Амазон ја запали 7-инчната таблет-војна со оригиналниот поттикне пожар , а поттикниот пожар HDX сигурно ја зафаќа врезницата. Таблетот на Amazon е напојуван од процесор со квад-јадрен процесор од 2.2 Ghz Snapdragon 800 со 2 GB RAM меморија за апликации, што му дава многу моќ да работи со која било апликација за Android, плус некои лактни простории за удобно мултитаскирање. Новата резолуција со резолуција од 1920x1200 ја прикажува пакетите со 323 пиксели по инч (PPI), што го дава речиси истиот квалитет на екранот како Nexus 7 и iPad Mini 2.

Една предност што го има поттикнениот поттик е Амазон Appstore. Пазарот на Google Play нема тестирање и многу малку контроли за типот на апликации што се појавуваат во продавницата, што значи дека треба да бидете повнимателни при преземањето апликации. Appstore на Амазон го решава ова со преземање на модел на апликации за тестирање на Apple App Store, пред да им дозволи да бидат ослободени.

Amazon, исто така, го претстави копчето "Mayday" на Kindle Fire HDX, кој бесплатно обезбедува техничка поддршка на вашиот уред. Ова го прави Амазон поттикне пожар HDX атрактивен избор за оние кои се нови за таблети и не се толку навикнати на технологијата.

Google Nexus 7 (2013)

Google's 2013 верзија на Nexus 7 е технолошки натпревар за Kindle Fire HDX. Најновиот Nexus 7 е напојуван со Quad-core Snapdragon S4 Pro процесор со 1.51 GHz со 2 GB RAM меморија, и како Kindle Fire HDX, има дисплеј со резолуција од 1900x1200.

Но, не дозволувајте да ги измамат броевите. Додека Kindle Fire HDX има 2.2 GHz процесор споредено со процесорот на 1.51 GHz на Nexus 7, двете таблети се многу конкурентни во однос на моќноста на процесирање, при што Kindle Fire HDX добива мала предност.

Најголемата продажба точка на Nexus 7 е дека тоа е вистински Андроид уред. Потрошувачките таблети на Амазон го користат изменетата верзија на Андроид, која го заклучува корисникот во услугите на Амазон. Google Nexus 7 им овозможува на корисниците слободно да пристапат на Google Play како свој најпосакуван пазар, да инсталираат Амазон Appstore или други услуги.

Големата предност на Андроид над iOS уредите на Apple е нејзината отворена природа, овозможувајќи поголема слобода за контрола на корисникот како се користи уредот. Ова е, исто така, најголема предност во текот на Kindle Fire HDX, која ги ограничува корисниците преку Kindle OS.

Пет бесплатни игри со Android

iPad Mini 2

IPad Mini 2 е значителна надградба над оригиналниот iPad Mini. Се напојува со 64-битен A7 двојадрен чип кој ја спроведува процесорската моќ на своите конкуренти во овој натпревар. IPad Mini 2 исто така се здоби со 2048x1536 резолуција Retina Display, која во комбинација со поголема големина на екран од 7,9 инчи, iPad Mini е приближно иста пиксели-ин-инчи како и Kindle Fire HDX и Google Nexus 7.

IPad Mini 2 има само 1 GB RAM меморија за апликации, но со оглед на ограничувањата на iOS за мултитаскинг, ова е доволно за таблетот да работи без проблеми.

Повисоката цена на iPad Mini 2 може да ја направи поцврста продажба за купувачите кои се свесни за буџетот, но предностите на iOS екосистемот повеќе од тоа го прават. Едноставно кажано, iPad Mini 2 е најстариот поддржан таблет на трите по пат на Apple App Store, кој нуди многу широк спектар на апликации и додатоци изградени специјално за iPad.

IPad Mini линијата секогаш ја имаше предноста да биде малку поголем, со 7,9-инчен екран во висина од над 30% поголем екран недвижен имот од неговите 7-инчни колеги.

IPad Mini 2 доаѓа со бројни бесплатни апликации од Apple, меѓу кои не најмалку Страници, Броеви и Основни, процесори на Apple, табеларни пресметки и презентациски софтвер. Исто така вклучува и? FaceTime за видео конференции и? Сири како персонален асистент за препознавање на глас, плус уредник на фотографии, видео едитор и виртуелно музичко студио.

Дали треба да го надградите iPad Air?

И победникот е ...

Тешко е да не го ставите iPad Mini 2 на врвот на овој три-начин таблета. Додека цената на iPads воопшто, е неповолна за некои, iPad Mini 2 има многу моќ за својата цена. iPads отсекогаш биле лесни за користење, па iPad Mini 2 може да ги задоволи новите корисници, како и искусни корисници. И со толку голема поддршка од екосистемот "Епл" на уредите и App Store, тој го обезбедува најдоброто искуство на таблети меѓу овие три.