Најдобри програми за видео монтажа на Mac

Преглед на апликации за видеомонтажа за професионалци и почетници

Моќни комерцијални и бесплатни апликации за уредување видео се достапни за почетници и професионалци. Mac уредувањето видео е забавно и лесно ако имате вистински софтвер и знаете како да го користите. Повеќето од овие софтверски наслови нудат онлајн упатства и бесплатни испитувања за корисниците, па изберете програма и скокнете право.

Apple iMovie

Apple iMovie е лесен за користење - само изберете ги клиповите, а потоа додадете музика, ефекти и наслови. Софтверските карактеристики на почетник:

Корисниците со напредно искуство за уредување на видео може да сакаат да ги искористат предностите на можностите што овозможуваат:

Apple iMovie софтверот за видеомонтажа е бесплатен за сите Mac компјутери од неодамна моделот и ниски трошоци за постари Macs. Најдете ја во продавницата на Mac.

Апликацијата iMovie е достапна за мобилните уреди на Apple, за да можете да го споделувате филмот што го правите на вашиот Mac со вашиот iPad, iPhone и Apple TV . Повеќе "

Apple Final Cut Pro X

Apple's Final Cut Pro X е професионален чекор од iMovie и мора да има за уредниците кои работат во 3D виртуелната реалност. Ова е напреден софтвер за уредување на видео за Mac. Софтверската магнетна временска линија 2 ја елиминира несаканите празнини во временската линија и сите проблеми со синхронизирање. Професионалците и напредните корисници ја ценат функцијата на медиумската организација која користи автоматски метаподатоци и клучни зборови за да ги лоцира клиповите.

Повеќеканалните контроли за уредување на звукот се обемни во Final Cut Pro и вклучуваат потиснување на комплетни канали и прилагодувања на тајмингот и волуменот.

Други карактеристики вклучуваат:

Final Cut Pro е комерцијален софтвер со екосистем на достапни производи од трети страни. 30-дневен бесплатен пробен период на Final Cut Pro е достапен на веб-сајтот на Apple. Повеќе "

Adobe Premiere Pro CC

Adobe Premiere Pro софтверот нуди видео-продукција од почеток до крај за Mac и компјутери. Користете Adobe Premiere Pro со буквално секој видео формат. Со овој брз и ефикасен видео уредник на професионално ниво, можете да работите со речиси ништо во мајчин формат. Направете брзи и напредни прилагодувања на боите на вашето видео од панелот Боја. Други карактеристики од интерес вклучуваат:

Premiere Pro е достапен преку претплата како дел од Adobe Creative Cloud. Седумдневен бесплатен пробен период на Adobe Premiere Pro CC е достапен на веб-страницата на Adobe Premiere Pro. Повеќе "

Adobe Premiere Elements

Adobe Premiere Elements е евтин софтвер за уредување на лични видео содржини за корисници кои сакаат лесно искуство за уредување без напредни можности за професионален софтвер за уредување, како што е Adobe Premiere Pro CC. Идеален за креирање видеа за социјални медиуми и споделени семејни спомени, Premiere Elements има ниска крива за учење во комбинација со интелигентно уредување. Софтверот вклучува:

Бесплатно судење на Premiere Elements е достапно на веб-страницата на Adobe Premiere Elements. Повеќе "

Avid Media Composer

Avid Media Composer е прифатлива алатка за професионално ниво за креативна редакциска работа на Mac и компјутери. HD и високо-res уредување се брзи и продуктивни. Avid независноста на резолуцијата ви овозможува да работите со снимки од 4K камера, iPhone и стара SD архива - сите во истиот проект. Карактеристики вклучуваат:

Бесплатно судење на Avid Media Composer е достапно на страната на Avid. Повеќе "

Blackmagic Design DaVinci Реши Студио

DaVinci Resolve Studio е софтвер за уредување на видео продукција што работи на сите популарни платформи, вклучувајќи Macs, Windows и Linux компјутери. DaVinci Resolve Studio е професионален софтвер. Верзијата на Студио:

DaVinci Resolve нуди бесплатна верзија која има многу исти карактеристики како и верзијата Studio на веб-страницата на DaVinci Resolve. Повеќе "

Wondershare Filmora

Ако никогаш порано не сте го уредувале видеото, Wondershare Filmora е добро место за почеток. Компанијата се гордее со фактот дека е лесно за секој да научи - дури и луѓе кои никогаш не го уредуваа видеото. Софтверот Filmora поддржува:

Корисниците со искуство за уредување на видео можат да уживаат уште повеќе функции, вклучувајќи:

Бесплатно судење е достапно на веб-страницата на Филтора. Повеќе "

OpenShot Video Editor

OpenShot Video Editor е едноставен и слободен софтвер со отворен код кој е дизајниран да биде лесен за користење и брзо да се научи. Овој изненадувачки моќен крос-платформски софтвер работи на компјутери Macs, Windows и Linux. Карактеристики на OpenShot Video Editor вклучуваат:

Сеопфатна упатство за корисникот е достапно на јазичето за поддршка на веб-страницата на OpenShot Video Editor. Повеќе "

Уништи видео

Ако барате уред за уредување без уредување, Shred Video може да биде за вас. Вие само капка во видео и музика, изберете ги вашите нагласувања, а апликацијата го испорачува вашиот филм за неколку секунди, измешајте го колку што сакате додека не го имате само во право.

Shred Видео софтвер:

Апликацијата е бесплатна на Mac App Store, но ако сакате HD способност или сакате да преземете видео без вода, ќе треба да ја надградите Shred Video Pro, која е месечна претплата. Повеќе "

Блендер

Blender е бесплатен, софтвер со отворен код за создавање 3D видео, кој лесно ги задоволува потребите за уредување на видео и игри. Ова не е вашиот просечен софтвер за уредување на видео. Иако можете да го користите за уредување на видео, тој е дизајниран да биде комплетен пакет за создавање на 3D, кој исто така вклучува:

Blender ги промовира претплатите на Cloud Blender на веб-страницата на Blender. За ниска месечна претплата, корисниците можат да пристапат до стотици часови обука и вежби. Со претплата, можете:

Повеќе "