Колку iPad Apps се наоѓаат во App Store?

Во App Store во моментов се сместени над 1,5 милиони апликации дизајнирани за iOS уреди, вклучувајќи iPad , iPhone и iPod Touch. Од овие апликации, повеќе од 725,000 се специјално дизајнирани за iPad. Но, со способноста на iPad да ги стартува апликациите на iPhone во режим на компатибилност, уредот може успешно да ги извршува повеќето апликации во продавницата на апликации.

Преку 100 милијарди апликации се преземени од App Store, со околу 90% од апликациите кои се преземаат секој месец.

Во просек, корисниците на iOS преземаат и користат околу 100 апликации.

Како да ги стартувате апликациите за iPhone на iPad во режим на компатибилност

Нема потреба да барате одредено поставување за да стартувате iPhone апликации на вашиот iPad. IPad автоматски преминува во режим на компатибилност кога е стартувана апликација само за iPhone. Апликацијата на iPhone е проширена за да се вклопи во поголемиот екран на iPad, но копчето се појавува во горниот лев агол на екранот, што ви овозможува да прелистувате помеѓу големината и оригиналната големина.

Всушност, најтешко е да се најдат апликации за апликации само за iPhone. Стандардно, App Store ќе прикажува само апликации што се дизајнирани за iPad. Кога пребарувате во App Store, можете да се префрлите од iPad апликации на iPhone апликации со допирање на врската во горниот лев агол означен како "iPad Only". Ова го намалува менито кое ви овозможува да изберете "iPhone Само". И покрај името, листата ги содржи двете универзални апликации, кои работат на апликациите за iPad, iPhone и iPhone.

Најдобар iPad игри на сите времиња

Кои се најкористените iPad Apps?

Apple не објави листа на преземања на целокупната апликација, но тие ги објавија најкупените апликации во 2014 година. Следнава табела ги разбива врз основа на бесплатни апликации и платени апликации:

Платени Бесплатно
Minecraft - Pocket Edition YouTube
Исечете го јажето 2 Netflix
Главите горе! Калкулатор за iPad бесплатно
Втората соба Skype за iPad
Survivalcraft Microsoft Word
Забележливост Facebook Messenger
Terraria Фејсбук
Растенија наспроти Зомби HD Кенди гмечење Сага
Сокриј го Н Веб-прелистувач на Chrome
Картонски војни - време на авантура Судир на кланови

Барате одлични апликации? Проверете ги нашите 25 мора да имаат (и бесплатна!) IPad апликации