Како да ја одберете најдобрата PlayStation видео сервис

Да речеме дека е долг ден и сакате да ја користите PlayStation 3 за да гледате или да купите филм. Беше толку едноставно - отидете во PlayStation Store, кликнете на Видео и прелистувајте ги новите изданија. Но, сега има повеќе опции на филмот на барање на PS3 секој ден, што го прави тешко да се знае кои се најдобрите PS3 апликации. Дали се сите исти? Дали треба да го изберете вашиот омилен или да ги пребарувате сите? И што всушност е Вуду? Да го водиме патот.

Не верувајте во возбуда

Најпознатите видео услуги што се достапни на вашиот PS3 може да изгледаат како најпопуларни. "О, слушнав за Hulu и Netflix , тие мора да бидат она што ми треба." Држи се. Ова се одлични услуги со свои предности и недостатоци, но тие нема да ја завршат работата кога станува збор за филмови On Demand. Да, секој од нив има филмови што можете да ги придвижите до вашиот PS3, но тие се неверојатно ограничени во нивните филмски понуди.

Hulu специјализира во телевизијата, но, за да биде фер, исто така, носи голем број на филмски каталог на Criterion Collection, Шорцеви за мали Rascals и бројни директно наслови на DVD-а. Тоа е опција ако барате да пребарувате, но не за нови изданија или ако сакате нешто посебно.

Со истиот знак, Netflix има направено богатство на својата стриминг услуга, но нивниот избор е неверојатно ослободен од нови изданија. Многу ретко треба да очекувате насловот да биде таму истиот ден кога ќе го погоди DVD и Blu-ray, па дури и нивниот каталог е неверојатно ограничен. Тие треба да се гледаат повеќе како кабелска мрежа како Starz - некои театарски опции кои излегоа на мултиплексот пред околу една година, некои каталошки наслови и неколку интересни ТВ-програми.

Преземање на вашето седиште

Ако Hulu и Netflix не се вистинскиот билет за филмската ноќ, кои се другите опции? Постојат пет услуги на барање на PS3: PlayStation Store, Video Unlimited, Vudu, Amazon Instant Video и CinemaNow. Пред да се снајдеме на специфичностите, како изгледаат секој од нив? Продавницата е природно најмногу запознаена со повеќето корисници на PS3 и има кориснички интерфејс. Сепак, Video Unlimited изгледа најпрофесионално со одговорен пребарувач и графички привлечна насловна страна во која нови изданија, продажни ставки и каталонски наслови се добро истакнати. Amazon Instant Video, најновиот играч, изгледа малку тврд во споредба (иако има најдобра функција за пребарување). Vudu има пристоен интерфејс, но CinemaNow излегува особено слабо. Презентацијата на менито е важна кога барате да трошите пари за забава. Тоа е како разлика помеѓу одење во пенливи нов мултиплекс или одење во театар со старост со лепливи подови и скршени седишта. Значи Видео Неограничено и продавницата дефинитивно ја освојува козметичката битка.

Нови изданија

Во најголем дел, нови изданија изгледаат прилично доследно достапни на одборот. Решив да го користам Оскаровецот "Потомци" како примерок и сите пет услуги го носеа филмот истиот ден кога го погодија Blu-ray и DVD. И цените се релативно слични - $ 3.99-5.99 за изнајмување / $ 14.99-19.99 да поседувате, во зависност од SD или HD. PlayStation Store има една HD опција за изнајмување од 5,99 долари, CinemaNow има еден на 4,99 долари, а Vudu и Video Unlimited нудат две HD цени (720 и 1080) на 4,99 $ и 5,99 американски долари. CinemaNow победи во битката за изнајмување, бидејќи тие се единствените што се пофали со 1080p и 5.1 опкружувачки звук за 4,99 $ (останатите три услуги наплаќаат повеќе за истите спецификации). Сепак, кога станува збор за купување на опции, CinemaNow се истакнува како чудна патка, нудејќи само една SD верзија за 15,95 $, додека другите три имаат SD верзии за 14,99 долари и HD за 19,99 долари. Amazon Instant Video има стандардни цени за изнајмување на SD и HD, но не нуди насловот да поседува.

PlayStation Store: $ 3,99 / $ 5,99 за изнајмување, $ 14,99 / $ 19,99 да поседувате
Вуду: $ 3,99- $ 5,99 за изнајмување, $ 14,99 / $ 19,99 да поседувате
CinemaNow: 3,99 $ / 4,99 $ за изнајмување, 15,95 $ да поседувате
Видео Неограничено: $ 3.99-5.99 за изнајмување, $ 14,99 / $ 19,99 да поседувате
Амазон Инстант Видео: $ 3,99 / $ 4,99 за изнајмување

Каталог наслови

За овој дел од студијата, сакав да тестирам две наслови - еден доста чест и еден навидум потешко да се најде: "Гладијатор" и "Вкупно потсетиме". Извини Шерон Стоун, само три услуги носеа "Вкупно потсетиме" и ништо од нив го сториле тоа за изнајмување, иако Амазон има голема цена да поседува. На PSN и Video Unlimited, можете да го купите ах-нулд хит за 9,99 $ со стандардна дефиниција и тоа е само $ 4,99 на Amazon Instant Video. За жал, никој не е HD. Ќе мора да си купите Blu-ray.

"Гладијатор" е друга приказна. Сите пет услуги ја нудат титулата со изненадувачки избор на поени. Расел Кроу хит ќе ве чини 12,99 $ да поседувате на Vudu, но само 9,99 $ во PlayStation Store и Amazon Instant Video. И тоа е достапен за изнајмување на сите пет услуги, но HD верзија ќе ве чини повеќе за Vudu.

PlayStation Store: $ 2.99 / $ 4.50 за изнајмување, $ 9.99 да поседувате
Вуду: $ 2.99 / $ 4.99 за изнајмување, 12,99 $ за поседување
CinemaNow: 2.99 долари за изнајмување, 11,95 долари за поседување
Видео Неограничено: $ 2.99 / $ 4.50 за изнајмување, $ 9.99 за поседување
Амазон Инстант Видео: $ 2.99 / $ 3.99 за изнајмување, 9,99 $ да поседувате

Заклучок

Со менија кои се помалку user-friendly, неконзистентни цени и помал каталог, Vudu и CinemaNow сè уште не можат да се натпреваруваат со PlayStation Store или Video Unlimited. Амазон инстант видео е сосема нов и може да се користи мени ремонт, но е јасен одговор за луѓе корисници кои исто така имаат Амазон Преми сметки. Кога станува збор за Магазин наспроти Видео Неограничено, битката е толку близу во секоја област што се сведува на кој интерфејс ќе го најдете најпривлечното. Ако сте запознаени со Продавницата од купување игри, држете се со неа. Ако не, јас би препорачал да дадете Video Unlimited обид. Во секој случај, треба да бидете сите поставени за филмски ноќ.