Како да се стави виџети за разговор на вашиот веб-сајт

Креирај интерактивност со разговор на блогови, лични страници

За секој кој е сопственик на блог или веб-сајт, еден од најважните клучеви за градење на цврста база на посетители е во интеракција со вашите посетители. Според студијата спроведена во 2007 година од Нилсен Нетратинг, најбрзорастечките веб-дестинации речиси едногласно ја вклучуваат IM како средство за привлекување на посетители на нивните сајтови или блогови.

Но, како просечното лице добива инстант пораки на лична страница? Тоа не е толку технички како што можеби мислите. Малку познавање на кодирањето и желбата да се стави интерактивен елемент на вашата лична страница е се што е потребно за да се случи тоа.

Проверете ги овие опции за проширување на вашето присуство со IM.

Направете свој самостоен IM

Дали некогаш сте сонувале да работите свој сопствен клиент на IM? Вие, исто така, можете да го поседувате вашиот сопствен клиент за вашите пријатели, соработници, читачи или комплетни странци кои ќе ги користите, без да морате да го градите вашиот IM-инстант како што повеќето програмери би ги направиле! AjaxIM е неверојатна, бесплатна скрипта на клиентот која можете да ја модифицирате за ваша лична употреба. Овој моќен мал IM е изненадувачки разновиден и многу лесен за користење.

Користете виџети на клиентот

Графичка на IM им овозможува на корисниците да вградат мала кутија или лента на нивните веб-страници, давајќи им на корисниците непосреден и анонимни пристап до вас, без да морате јавно да го откриете вашиот екран .

За интерактивно искуство, пробајте Digsby IM графичка контрола за да ја искористи моќта на живо IM во мини-разговор токму на вашата страница. Digsby е омилен мулти-протокол IM клиенти и графичката контрола им помага на корисниците на Digsby да се поврзат со пријателите и навивачите на сопствените лични сајтови. Земете Digsby виџети за вашиот веб-сајт.