Како да го користите AirPlay на iPad

Како да вклучите AirPlay и проследување на музика и видео на вашиот телевизор

AirPlay е најдобриот начин за прикажување на екранот на вашиот iPad на вашиот телевизор преку Apple TV , и ако гледате стриминг видео или користите апликации изградени за AirPlay, iPad е способен да испраќа видео на цел екран на вашиот телевизор. AirPlay исто така работи со компатибилни звучници, овозможувајќи ви да ја проследувате музиката безжично. Ова е слично на Bluetooth, но бидејќи ја користи вашата Wi-Fi мрежа, можете да пренесувате подолги растојанија.

Како да се користи AirPlay

Што да сторите Ако не се појави копчето за пресликување на екранот

Првото нешто што треба да се провери е моќта. IPad нема да го види телевизорот Apple ако не е вклучен.

Потоа, проверете ја Wi-Fi конекцијата. Проверете дали двата уреди се поврзани и дека се поврзани на истата мрежа. Ако користите Wi-Fi полначи или дво бенд рутер, може да имате повеќе Wi-Fi мрежи во вашата куќа. Епл ТВ и iPad мора да бидат една иста мрежа.

Ако сè се провери, но сеуште не можете да го добиете копчето AirPlay за да се појави, рестартирајте ги двата уреди едно по едно. Прво, рестартирајте го Apple TV. Откако ќе се рестартира, почекајте неколку секунди за да воспоставите интернет-врска и проверете дали AirPlay работи. Ако не, рестартирајте го вашиот iPad и проверете ја конекцијата откако повторно ќе се вклучи iPad-от.

Ако сеуште не можете да работите, ќе треба да ја контактирате Apple Support.

Дознајте повеќе за користење на Apple TV со iPad.