Како да го користите апликацијата Remote iTunes

Земете далечински управувач на iTunes од вашиот iPad или iPhone

iTunes Remote е бесплатен iPhone и iPad стан од Apple кој ви овозможува далечински да го контролирате iTunes од каде било во вашата куќа. Поврзете се со Wi-Fi и ќе можете да ја контролирате репродукцијата, да пребарувате низ вашата музика, да правите листи за репродукција, да пребарувате во вашата библиотека и многу повеќе.

Апликацијата Remote iTunes ви овозможува да ја проследувате вашата iTunes библиотека на звучниците на AirPlay или да ја репродуцирате музиката директно од iTunes на вашиот компјутер. Таа работи на MacOS и Windows.

Правци

Лесно е да се започне со користење на апликацијата iTunes Remote. Овозможете делење дома на вашиот компјутер и iTunes Remote апликацијата, а потоа влезете во вашиот Apple ID на двете за да се поврзете со вашата библиотека.

  1. Инсталирајте ја апликацијата Remote iTunes.
  2. Поврзете го вашиот iPhone или iPad на истата Wi-Fi мрежа каде iTunes работи.
  3. Отворете го iTunes далечинскиот управувач и одберете Поставете го делат дома . Пријавете се со вашиот Apple ID ако е побарано.
  4. Отворете iTunes на вашиот компјутер и одете во File> Home Sharing> Вклучете го делат дома . Пријавете се во вашата сметка на Apple ако е побарано.
  5. Вратете се во апликацијата iTunes Remote и одберете iTunes библиотеката што сакате да ја достигнете.

Ако не можете да се поврзете со вашата iTunes библиотека од вашиот телефон или таблет , проверете дали iTunes работи на компјутерот. Ако е затворено, вашиот iPhone или iPad нема да може да стигне до вашата музика.

За да се поврзете со повеќе од една iTunes библиотека, отворете ги поставките од внатрешната страна на апликацијата iTunes Remote и одберете Add iTunes Library . Користете ги инструкциите на тој екран за да ја спарите апликацијата со друг компјутер или Apple TV .