Како да ги пронајдете Microsoft Windows Продуктовите клучеви

Пронајдете ги изгубените клучеви на Microsoft за Windows 8, 7, Vista, XP и многу повеќе!

Во суштина, сите програми на Microsoft бараат производ клуч како дел од процесот на инсталација, вклучувајќи ги и сите Microsoft Windows оперативни системи .

Сите верзии на Windows чуваат копии од копчињата на производи што се користат за нивно инсталирање во регистарот на Windows, но и понови верзии исто така ги шифрираат, што значи дека наоѓањето на нив вклучува и познавање на локацијата и како да ги дешифрираат.

За среќа, програмите наречени Пронаоѓачи на клучеви на производи можат да го направат ова за вас автоматски, и обично во само неколку секунди. Откако ќе го имате важечкиот клуч за производот, ќе можете да го инсталирате Windows легално и да можете успешно да го активирате подоцна.

Бидејќи "Мајкрософт" го менува начинот на кодирање и складирање на клучевите на производи од секоја верзија на Windows до друг, се претпочитаат програми и методи во зависност од тоа која верзија на Windows имате.

Пронајдете ја вашата верзија на Windows подолу, следете ги поврзаните начини за насочување и ќе имате важечки валиден клуч за Windows за кратко време. Погледнете каква верзија на Windows имам? ако не сте сигурни што да одбереш.

Совет: Ако нешто за користење на клучеви на производи во Windows сè уште е збунувачко за вас, или не сте сигурни дали дури и треба да го пронајдете вашиот производ клуч за повторно да инсталирате Windows, видете ги моите Windows Product Key Tips FAQ за помош.

01 од 06

Windows 8 и 8.1

Windows 8.1. © Microsoft

Ако сте го изгубиле клучот за производ на Windows 8, но сеуште е инсталиран или барем сеуште е на некој вид работен компјутер, тоа е прилично лесно да се декодира со вистинскиот софтвер.

Погледнете како да го пронајдете вашиот Windows 8 или 8.1 клуч за производот за лесно следење на упатството.

Додека голем дел од програмите за пронаоѓање на клучеви рекламираат дека можат да го најдат и декодираат вашиот Windows 8 клуч за производ, сфатив дека многу од нив едноставно не го прават тоа правилно, создавајќи потполно неточен клуч за производ на Windows 8.

Ја тестирав Belarc Advisor , бесплатната програма што ја предлагам во мојот туторијал, и знам дека ќе ви даде точен Windows 8 клуч за вашата инсталација.

Забелешка: Оваа постапка подеднакво добро функционира за секое издание на Windows 8 или Windows 8.1, плус Windows 8.1 Update. Повеќе "

02 од 06

Виндоус 7

Windows 7 Professional. © Microsoft

Барате вашиот Windows 7 клуч за производ? Како и кај повеќето други клучеви на производи, сè уште е околу тоа дали Windows 7 сеуште е инсталиран, но е криптиран.

Погледнете Како да го пронајдете Windows 7 клучот за производи за едноставни упатства.

Повеќето клучни пронаоѓачи програми работат одлично со Windows 7, но претпочитам LicenseCrawler поради неколку причини.

Како да водич сум поврзан со погоре за Windows 7 клучеви работи одлично со секое издание на Windows 7, вклучувајќи Ultimate , Professional , Home Premium и многу повеќе.

Исто така, подеднакво се поддржани и 32-битните и 64-битните верзии. Ова важи за повеќето верзии на Windows и клучните пронаоѓачи кои ги поддржуваат, Windows 7 или на друг начин. Повеќе "

03 од 06

Windows Vista

Windows Vista Ultimate. © Microsoft

Како непопуларни како Windows Vista, повеќето алатки за пронаоѓање на производот го поддржуваат оперативниот систем.

Како и другите најнови верзии на Windows, ќе треба да користите една од овие програми за да го пронајдете клучот на производот на Виста бидејќи е шифриран:

Како да го пронајдете вашиот Windows Vista клуч за производ

LicneseCrawler работи одлично за Виста, како и за Windows 7 (погоре), но само за сите програми во мојата листа на алатки за наоѓање клучеви ќе работат добро.

Може да најдете еден клучен пронаоѓач или два кои ја прескокнаа поддршката на Виста, но тоа не е вообичаено. Повеќе "

04 од 06

Windows XP

Windows XP Professional. © Microsoft

Windows XP беше првиот корисник-ориентиран оперативен систем за шифрирање на клучевите на производи и, генерално, многу сериозно да го преземе клучниот процес на производот.

Значи, за разлика од постарите верзии на Windows (неколку секции подолу), Windows XP ги принудува да ги користите оние специјални алатки за наоѓање софтверски клучеви ако сакате да го ископате изгубениот XP клуч.

Погледнете во мојот Како да го пронајдете Windows XP клучот за производот за комплетен прирачник за овој процес.

Има неколку програми што ги пораснав кога ги барав клучот за производи на компјутерите на мојот клиент, повеќето од овие алатки целосно го поддржуваат секое издание на Windows XP. Ова навистина не е изненадувачки знаејќи дека XP е верзија на Windows која ги поттикна овие алатки во развој. Повеќе "

05 од 06

Windows Server 2012, 2008, 2003, итн.

Windows Server 2012 R2. © Microsoft

Со оглед на тоа колку се скапи, не изненадува фактот дека "Мајкрософт" отсекогаш бараше клуч за производот за нивната линија на производи од Windows Server, како што се Windows Server 2012, Windows Server 2008 и Windows Server 2003.

Не сите програми за пронаоѓање на клучеви за производи ги поддржуваат оперативните системи на серверот на Microsoft, па затоа има помалку од овие програми на кои може да се потпрете.

Погледнете Како да ги пронајдете Windows Server Product Keys за детална помош.

Забелешка: Ова упатство работи за било кој од оперативните системи на Microsoft-класа, вклучувајќи ги и веќе споменатите верзии на Windows Server, плус Windows 2000 и Windows NT 4. Повеќе »

06 од 06

Windows 98, 95, & ME

Windows 98. © Ralph Vinciguerra

За разлика од сите понови верзии на Windows, копчињата на производот што се користат за инсталирање на Windows 98, Windows 95 и Windows ME не се шифрирани во регистарот на Windows.

Ова ги прави навистина навистина, навистина лесно ... сѐ додека точно знаете каде да изгледате.

Погледнете како да ги пронајдете изгубените производни клучеви за Windows 98, 95, и ME за детална помош.

Ќе треба да го отворите и да го користите Уредувач на регистрите за да го направите ова, но не грижете се, нема да правите никакви промени во регистарот или правите нешто опасно.

Важно: Иако може да имате добра причина да инсталирате или повторно инсталирате многу стара верзија на Windows како Windows 98 и сл., Ве молиме знајте дека овие оперативни системи имаат сериозни безбедносни пропусти и не треба да бидат поврзани на интернет. Повеќе "