Како да ги поправаме грешките на Microsoft.directx.directsound.dll

Упатство за решавање проблеми за грешки во

Проблемите на Microsoft.directx.directsound.dll се предизвикани на еден или друг начин од проблем со Microsoft DirectX.

Датотеката microsoft.directx.directsound.dll е една од многуте датотеки содржани во колекцијата на DirectX софтвер. Бидејќи DirectX се користи од страна на повеќето игри базирани на Windows и напредни графички програми, DLL грешките на microsoft.directx.directsound обично се појавуваат само кога се користат овие програми.

Постојат неколку начини на кои може да се појави microsoft.directx.directsound.dll грешки на вашиот компјутер. Еве неколку од најчестите начини на кои може да ги видите грешките на microsoft.directx.directsound.dll:

Microsoft.directx.directsound.dll не е пронајден. Реинсталирањето може да помогне да се поправи ова. Датотеката microsoft.directx.directsound.dll недостасува датотеката Microsoft.directx.directsound.DLL не е пронајдена microsoft.directx.directsound.dll не е пронајдена

Мајкрософт.directx.directsound.dll порака за грешка може да се примени на било која програма која користи Microsoft DirectX, но видео игрите се најчести. Грешката може да се види во било која точка за време на играта или додека се користи софтверската апликација, но обично се појавува кога прво ќе почне програмата или играта.

Некои од оперативните системи на Microsoft од Windows 98 може да бидат засегнати од microsoft.directx.directsound.dll и други проблеми со DirectX. Ова ги вклучува Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista , Windows XP и Windows 2000.

Како да ги поправаме грешките на Microsoft.directx.directsound.dll

Важна забелешка: Не ја преземете DLL-датотеката microsoft.directx.directsound.dll поединечно од било која "DLL-локација за преземање". Постојат голем број на одлични причини дека симнувањето на DLL од овие сајтови никогаш не се добра идеја .

Забелешка: Ако веќе сте превзеле microsoft.directx.directsound.dll од една од овие сајтови за преземање на DLL, отстранете ја од каде и да го ставите и продолжете со овие чекори.

  1. Рестартирајте го компјутерот ако не сте го сториле. На Microsoft.directx.directsound.dll грешка може да биде необичен и едноставен рестарт може целосно да го расчисти.
  2. Инсталирајте ја најновата верзија на Microsoft DirectX . Шансите се, надградба на најновата верзија на DirectX ќе ја поправат microsoft.directx.directsound.dll не е пронајдена грешка.
    1. Забелешка: Microsoft често издава надградби на DirectX без да го ажурира бројот на верзијата или буквата, па затоа не заборавајте да го инсталирате најновото издание дури и ако вашата верзија е технички иста. Исто така, истата програма за инсталирање на DirectX работи со сите верзии на Windows, вклучувајќи ги и Windows 7, 8, 10, Vista, XP и друго. Тоа ќе ја замени секоја недостасува DirectX 11, DirectX 10 или DirectX 9 датотека.
  3. Под претпоставка дека најновата верзија на DirectX од Microsoft не ја поправа грешката microsoft.directx.directsound.dll, побарајте програма за инсталирање на DirectX на вашата DVD или CD-диск.
    1. Понекогаш развивачите на софтвер ќе имаат копија од DirectX на инсталациониот диск ако нивната игра или програма користи DirectX. Понекогаш, иако не често, верзијата на DirectX вклучена на дискот е подобра одговара за програмата од најновата верзија достапна онлајн од Microsoft.
  1. Деинсталирајте ја играта или софтверска програма и потоа повторно инсталирајте ја . Нешто може да се случи со датотеките во програмата што работат со microsoft.directx.directsound.dll и преинсталирането може да направи трик.
  2. Врати ја датотеката microsoft.directx.directsound.dll од најновиот софтверски пакет DirectX . Ако горенаведените чекори за решавање на проблеми не успеале да ја решат вашата microsoft.directx.directsound.dll грешка, обидете се да го извлечете microsoft.directx.directsound.dll поединечно од пакетот за преземање DirectX.
  3. Ажурирајте ги драјверите за вашата видео картичка . Иако тоа не е најчестото решение, во некои ситуации, ажурирањето на драјверите за видео картичката на вашиот компјутер може да го исправи ова прашање со DirectX.

Треба повеќе помош?

Погледнете Get More Help за информации за контактирање на мене во социјалните мрежи или преку е-пошта, објавувањето на форуми за техничка поддршка и многу повеќе. Бидете сигурни да ме известите точната microsoft.directx.directsound.dll порака за грешка која добивате и кои чекори сте веќе преземени за да ја решите.

Ако не сте заинтересирани да го поправите овој проблем сами, дури и со помош, видете Како да го добијам мојот компјутер фиксен? за целосна листа на вашите опции за поддршка, плус помош со сè на патот, како да пронајдете трошоци за поправка, да ги извадите вашите датотеки, да одберете услуга за поправка и многу повеќе.