Каде можам да преземам Windows 8 или 8.1?

Како да ги добиете рацете на ISO сликата на Windows 8 или Windows 8.1

Постојат неколку причини зошто некој можеби ќе сака да преземе Windows 8 , или можеби поновиот Windows 8.1 . Најочигледно, ако немате Windows 8, добивањето на рацете на оперативниот систем преку преземање е многу полесно отколку купување на кутија копија.

Дури и ако веќе имате Windows 8 на компјутер, повеќето производители не вклучуваат копија, правејќи чиста инсталација на Windows 8 или 8.1 доста невозможно, како и некои видови на смена на проблеми кои имаат копија од Windows 8 достапен прави многу полесно.

Конечно, можеби само сакате да го пробате на резервен компјутер или на виртуелна машина . Вие сте виделе цените за Windows 8 и тоа не е евтино. Веројатно постојат бесплатни копии на Windows 8 кои лебдат околу некаде, нели?

Забелешка: Windows 10 е најновата верзија на Windows достапна и може да се надгради од моментално инсталиран оперативен систем Windows 8 или Windows 7 . Погледнете Каде можам да преземам Windows 10? за помош.

Каде можам да преземам Windows 8 или 8.1?

Постојат неколку начини за преземање на Windows 8 и Windows 8.1 преку Интернет, но од нив се само неколку сосема законски методи.

Постои опција за пробна верзија на Windows 8, како и некои не-правни средства за преземање на Windows 8, за што се дискутира подолу.

Забелешка: Ако имате копија од Windows 8 или 8.1 (во ISO формат или на диск или флеш драјв ) и, исто така, имате инсталирано и работи кои копија на Windows 8, но сте го изгубиле клучот за производот , може да има начин да го пронајде. Погледнете како да го пронајдете вашиот Windows 8 или 8.1 клуч за производот за помош.

Преземи го Windows 8 & amp; 8.1 Правниот пат

Постојат два, целосно правни начини за преземање на целосна копија на Windows 8.1.

Ако сте нови на Windows 8, купувањето на Windows 8.1 (Windows 8 со веќе вклучена верзија 8.1) е веројатно најпаметниот избор. Понекогаш можете да пронајдете и поевтина копија од Windows 8 (пред ажурирањето 8.1) од општите продавачи како Амазон или од продавница за електроника како NewEgg, која потоа можете да ја ажурирате до Windows 8.1 бесплатно по инсталацијата.

Втората опција е да преземете Windows 8.1 или Windows 8 за "бесплатно" како дел од платената претплата за Visual Studio (претходно наречена MSDN претплата), која чини 539 долари годишно за нова претплата. Ќе добиете копија од Windows 8.1 во ISO формат, подготвен за снимање на диск или пренесување на USB-уред .

Ова е професионална претплата програма достапна за купување од никого, но наменета за развивачите на софтвер. Вие добивате пристап до сите целосни верзии на Windows 8 и 8.1, вклучувајќи ги и валидните клучеви за производи, покрај софтверот и клучевите за речиси секој софтвер и оперативен систем што Microsoft некогаш го создал.

Програмата за претплата на Visual Studio е ништо, но евтино. Освен ако не сте развивач на софтвер или некоја друга професионална ИТ личност која има потреба од пристап до повеќе оперативни системи, претплатата на Visual Studio веројатно не е ефективен начин за законски да преземете Windows 8.

Забелешка: Ако веќе имате диск за Windows 8 или 8.1 или ISO и само се обидувате да го преземете Windows 8 затоа што треба да го инсталирате на компјутер без оптички диск , постои начин да ги добиете датотеките од дискот или ISO на флеш диск. Видете како да инсталирате Windows 8 или 8.1 од USB за комплетен упатство.

Други & # 34; Слободни & # 34; Windows 8 и amp; 8.1 Превземања

Секое друго бесплатно или неверојатно ефтин Windows 8 или 8.1 преземање што го најдете на интернет е речиси сигурно нелегално, вклучувајќи ги и Windows 8 ISO-датотеките што може да ги најдете на сајтови за torrent . Правни прашања настрана, овие Windows 8 преземања, за разлика од официјалните од Microsoft, го извршуваат многу сериозен ризик да содржат изненадување или две.

На пример, голем број Windows 8 и 8.1 преземања достапни од неофицијални извори се "скршени" верзии на Windows 8 инсталационите дискови. Од "разбиена" мислам дека тие биле променети од една или друга причина и лесно можеле да содржат малициозен софтвер . Би било многу несреќно да го инсталирате Windows 8 на вашиот компјутер и автоматски да се заразени со вирус.

Важно: Ве молиме да знаете дека кога плаќате за Windows 8, она што навистина го плаќате е клучот на производот што се користи за активирање на Windows 8. Со други зборови, дури и ако преземете Windows 8 од некој друг освен Microsoft, потребен е валиден Windows 8 клуч за производот за користење на оперативниот систем.

Не преземајте Windows 8: Заменете го

А многу подобра опција за оние од вас со изгубени или скршени, но валидни, копии на Windows 8 или 8.1 е да нарачате заменски медиуми. Во ваков случај, нема причина да плаќате целосна цена за уште една копија на Windows 8 или да ризикувате да бидете заразени со малициозен софтвер.

Ако Windows 8 дојде претходно инсталиран на вашиот компјутер, а немате DVD или флеш-меморија, но сега е оштетена или изгубена, контактирајте го вашиот компјутерски производител за замена. Во зависност од нивната политика, вашиот компјутер творец може да ви обезбеди Windows 8 медиуми бесплатно или мала надокнада.

Ако легитимно сте го купиле и го преземале Windows 8 од Microsoft, можете повторно да преземете Windows 8 или 8.1, се додека имате документиран клуч за производот.

Ако сте купиле продажен DVD на Windows 8, можете да се јавите во тимот на Microsoft Supplemental Parts и да побарате замена.

Иако не е замена за Windows 8, ве молиме да знаете дека исто така имате можност да креирате Recovery Drive за Windows 8 користејќи Windows 8 компјутер на пријател, сите по цена на мал флеш-уред. Вашиот Recovery Drive може да се користи за извршување на сите функции за дијагностика и поправка кои може да ги направи целосната копија на Windows 8. Погледнете како да креирате Windows 8 или 8.1 Recovery Drive за инструкции.

Објавување

Содржината за е-трговија е независна од уредувачката содржина и можеме да добиеме компензација во врска со купувањето производи преку линкови на оваа страница.