Дали Corel Ventura ќе работи на Windows 7 компјутер?

Прашање: Дали Corel Ventura ќе работи на Windows 7 компјутер?

Забелешка: Corel Ventura не е ажуриран од верзијата 10 во 2002 година. Сепак, компјутерите и оперативните системи продолжија да се развиваат. Корисниците на Вентура имаа измешани резултати при користење на програмата под Windows 7. Трикот за негово користење со Windows 7 варира од еден до друг корисник. Копирање на одредени датотеки од Ventura диск на хард дискот, работи во режим на XP, или користење на програми како што се Virtual Box се решенијата што ги нудат корисниците.

Одговор:

Да, според многу корисници, Corel Ventura ќе работи на компјутер со Windows 7.

Еве еден преглед на методи што се исфрлени директно од коментарите пронајдени во блог постови. Ги избришав коментарите кои не се директно поврзани со трчање Ventura под Windows 7. Јас не сум корисник на Ventura и не можам да гарантирам за ниеден од овие методи. Пробајте ги на ваков ризик.

Ventura 10 и Windows 7

Прво, треба да знаете што значи Режим XP и неговите ограничувања. Running XP Mode ќе зависи од изданието на Windows 7 што сте го инсталирале.

  1. Ник Холмс вели: Јас сум бил советуван v 10 ќе се кандидира во виртуелен XP режим, па што треба да направите е:
    • десен клик на иконата на програмата
    • изберете Својства
    • одберете таб. за компатибилност
    • проверете ја оваа програма во режим на компатибилност за:
    • изберете ја опцијата XP SP 2
  2. Крис Х. вели: Моето решение беше да инсталирам Виртуелна кутија и да го инсталирам XPpro во него .. работи како шарм .. можете да прочитате за тоа како сум го сторил тоа во мојот блог.
  3. Farny вели: (мајчин Win 7 режим, а не режим за компатибилност со XP) За оние кои имаат проблеми, тајната е да пронајде mfc42.dll на Ventura DVD дискот и да ја копира во програмите C: \ programs \ corelventura10 \ пред да ја инсталира Ventura 10.
  4. Крис вели: Заборавете виртуелни машини, VP 10 работи подобро од кога било досега во W7:
    • За да инсталирате, користете SETUP32, стартувајте го со режимот за компатибилност со XP (SP3).
    • По инсталирањето, стартувајте го пакетот Ventura10Patch.exe (преземете од интернет).
    • Потоа копирајте го "MFC42.dll" од вашиот VP 10 DVD во ... \ Programs \ CorelVentura10 \ Programs.
  5. Дополнително, долгогодишниот корисник на Вентура, Керола Ловелади, пишува: "Вентура работи со Windows 7. Секој кој има потреба од повеќе информации може да дојде до мене преку мојата веб-страница.

Ventura и Windows 8

Дали или не Corel Ventura ќе работи под Windows 8 се уште е непознат. Една работа е дека Windows 8 не го поддржува Windows XP Mode, така што опцијата не е достапна. Сепак, VirtualBox на Оракл, сепак, може да биде опција бидејќи може да ви дозволи да извршите XP или Windows 7 истовремено со Windows 8, под претпоставка дека програмата ќе се ажурира за поддршка на Windows 8. Исто така е можно Hyper-V WMI Provider (v2) од Мајкрософт дозволете за извршување на XP или 7 буквално на Windows 8 машина. Сè уште нема збор од корисниците на Ventura, како што повеќето не се обиделе да ги надградат до Windows 8.

Користење на Corel Ventura