Графички дизајн организации

Приклучувањето кон организација за графички дизајн може да отвори нов излез за мрежно поврзување за да ја зголеми вашата база на клиенти, листа со контакти и листа на потенцијални соработници. Да се ​​биде член на дизајнерска организација, исто така, може да ви даде пристап до настани, истражувачки опции и натпревари. Оваа листа ги опфаќа некои професионални организации во дизајнерската индустрија.

Американски институт за графички уметности (AIGA)

Том Вернер / Getty Images

Американскиот институт за графички уметности (AIGA), кој претставува 22.000 членови, е најголемата организација за графички дизајн базирана на членство. Од 1914 година, AIGA е место за креативни професионалци да се поврзат и да работат на подобрување на графичкиот дизајн како професија. Повеќе "

Графички уметници еснаф

Гилтот за графички уметници е професионална организација за графички дизајн посветена на едуцирање и заштита на своите членови, со фокус на економските и правните страни да се биде креативен професионалец. Членови на Graphics Artists Guild вклучуваат илустратори, графички дизајнери, веб-дизајнери и други креативни професионалци. Еснаф работи да ги заштити правата на овие креативци, преку образование и со "Фонд за правна заштита". Како што е наведено во изјавата за мисија на Гилд, тие ги поддржуваат креаторите на сите нивоа на вештини. Повеќе "

Унијата на хонорари

Сојузот на хонорари нуди здравствено осигурување, работни места, настани и можности за мрежно поврзување на графички дизајнери и други креативни професионалци. Тие, исто така, работат на заштита на правата на хонорарците во врска со даноци, неплатени плати и други области поврзани со деловното работење. Повеќе "

Меѓународен совет за графички дизајн здруженија (ICOGRADA)

Меѓународната асоцијација на здруженија за графички дизајн (ICOGRADA) е непрофитна организациска организација заснована на членство основана во 1963 година. Icograda воспоставува најдобри практики за дизајнерската заедница, вклучувајќи прописи за конкурси за наградување награди и нејзини судии, барање работа и професионален код на однесување. Тие, исто така, имаат награда конкуренција и нудат начини за промовирање на вашиот бизнис и мрежа на дизајн повлекува и регионални состаноци. Повеќе "

Светска организација за дизајн (WDO)

Светската организација за дизајн (WDO) е непрофитна дизајнерска организација основана во 1957 година која "ги штити и промовира интересите на професијата индустриски дизајн". WDO им обезбедува на членовите бенефиции, вклучувајќи бизнис изложеност, мрежни настани, пристап до целосна листа на членови и организациски конгрес и генерално собрание. Тие нудат пет типови на членство: соработник, корпорации, образовни, професионални и промотивни. Повеќе "

Здружението на илустратори

Друштвото на илустратори е основано во 1901 година со овој кредо: "Целта на Друштвото е генерално да се промовира уметноста на илустрација и да се одржуваат изложби од време на време". Во раните членови биле вклучени Хауард Пајл, Максфилд Париш и Фредерик Ремингтон. Оваа организација за дизајн нуди осум опции за членство, вклучувајќи илустратор, едукатор, корпорации, студенти и "пријател на музејот". Придобивките од членовите вклучуваат опции како што се привилегии за трпезарија, намалени трошоци за настанот, пристап до библиотеки и можности за изложба во Галеријата на членовите. Повеќе "

Друштво за вести дизајн (СНД)

Членките на Друштвото за вести (СНД) вклучуваат уметнички директори, дизајнери и развивачи кои создаваат печатена, веб и мобилна работа за индустријата на вести. Основана во 1979 година, СНД е непрофитна организација со околу 1500 членови. Придобивки за членство вклучуваат попуст на нивната годишна работилница и изложба, попуст на класа, покана за влез во нивната конкуренција за награди, пристап до дигиталната публикација и нивната копија од нивното списание. Повеќе "

Друштвото на дизајнери на публикации (СПД)

Друштвото на дизајнери на публикации (СПД) е основано во 1964 година и постои за промовирање на уреднички дизајн. Членови вклучуваат уметнички директори, дизајнери и други професионалци за графички дизајн. СПД одржува годишен конкурс за дизајн, награда за награди, годишна публикација, серија звучници и настани за вмрежување. Тие исто така имаат одбор за работа и неколку блогови. Повеќе "

Тип директори клубови (ТДЦ)

Тип директори клубови (TDC) е основана во 1946 година и постои за поддршка на најдоброто од типот на дизајн. Некои од најраните членови се Арон Барнс, Вил Буртин и Џене Федерико. Придонесите за членство вклучуваат копија од нивното годишно објавување, котација на вашето име во печатена публикација и на нивната веб-страница, пристап до архивата и библиотеката, бесплатен прием за да изберете настани и класи со намалени трошоци. ТРЦ дава годишни награди и стипендии и одржува повеќе настани и натпревари. Повеќе "

Клуб на уметнички директори (АДЦ)

Клубот на уметнички директори (АДЦ) е основан во 1920 година за да помогне во разјаснувањето на врската помеѓу рекламната уметност и ликовната уметност и излегува денес за да ја инспирира креативноста во дизајнерската индустрија. АДЦ има годишни програми за рекламирање, дизајн и интерактивни медиуми за професионалци и студенти. АДЦ има годишни натпревари, стипендии и настани. Членови добиваат пристап до дигитална архива која се состои од 90 години наградуван дизајн. Повеќе "