Бесплатен безжични безбедносни алатки

Алатки и алатки кои ќе ви помогнат да ја тестирате, следите и заштитите вашата безжична мрежа

Дали има подобра цена отколку бесплатно кога барате нова алатка? Овие безбедносни алатки ќе ви помогнат да ја следите вашата мрежа и да ги чувате вашите податоци безбедно, бесплатно!

NetStumbler

NetStumbler ги прикажува безжичните точки за пристап, SSID, каналите, дали WEP енкрипцијата е овозможена и јачина на сигналот. NetStumbler може да се поврзе со GPS технологија за прецизно да се најавите на точната локација на пристапните точки.

MiniStumbler

Помала верзија на NetStumbler дизајнирана да работи на PocketPC 3.0 и PocketPC 2002 платформи. Обезбедува поддршка за ARM, MIPS и SH3 типови процесори.

WEPCrack

WEPCrack беше првиот од комуналните услуги за шифрирање на WEP. WEPCrack е алатка со отворен код која се користи за разбивање 802.11 WEP клучеви. Можете исто така да преземете WEPCrack за Линукс.

Airsnort

Airsnort е алатка за безжичен LAN (WLAN) која ги разбива WEP клучевите за шифрирање. AirSnort пасивно ги надгледува безжичните преноси и автоматски го пресметува клучот за шифрирање кога се собрани доволно пакети.

BTScanner

Btscanner ви овозможува да извлечете колку што е можно повеќе информации од уред со Bluetooth без условот да се спарите. Таа ги извлекува информациите за HCI и SDP и одржува отворена врска за следење на квалитетот на RSSI и врската.

FakeAP

Поларната спротивност на криењето на вашата мрежа со оневозможување на SSID емитувањата - Fake AP на Black Alchemy генерира илјадници фалсификувани пристапни точки 802.11b. Како дел од honeypot или како инструмент на безбедносниот план на вашиот сајт, Fake AP ги збунува Wardrivers, NetStumblers, Script Kiddies и други скенери.

Кисмет

Kismet е 802,11 безжична мрежа детектор, трагачи и систем за детекција на упад. Кисмет ги идентификува мрежите со пасивно собирање на пакети и откривање на стандардни именувани мрежи, откривање (и дадено време, декларирање) скриени мрежи и заклучување на присуството на мрежи кои не се одвиваат во мрежата преку податочен сообраќај.

Redfang

Redfang v2.5 е подобрена верзија од @Stake од оригиналната Redfang апликација која наоѓа Bluetooth уреди кои не можат да се откријат со брутално принудувајќи ги последните шест бајти од Bluetooth адресата на уредот и прави read_remote_name ().

SSID шмркаат

Алатка за користење кога барате да откриете пристапни точки и зачувајте го зафатениот сообраќај. Доаѓа со конфигурирана скрипта и поддржува картички базирани на Cisco Aironet и случаен призма2.

WiFi скенер

WifiScanner анализира сообраќај и открива 802.11b станици и пристапни точки. Тоа може да се слуша алтернативно на сите 14 канали, да пишува информации за пакетни податоци во реално време, точки за пребарување и поврзани станици на клиентот. Целиот мрежен сообраќај може да биде зачуван во libpcap формат за пост анализа.

wids

WIDS е безжичен IDS. Ги детектира заглавувањата на управувачките рамки и може да се користи како безжичен honeypot. Рамките за податоци, исто така, може да се декриптираат во лет и повторно да се инјектираат на друг уред.

WIDZ

WIDZ е доказ за концепт IDS систем за 802.11 безжични мрежи. Ги штити пристапните точки (АП) и ги следи локалните фреквенции за злонамерни активности. Ги детектира скеновите, асоцијалните поплави и лажните / Нечесните АП. Таа, исто така може да се интегрира со SNORT или RealSecure.