Топ 5 рекламни блокирачи на скокачки прозорци

Забрзување на страницата и зачувување на пропусниот опсег со блокирач на реклами

Се чини дека секој пат кога ќе кликнете на линкот за да отворите една веб-страница, три или повеќе прозорци се појавуваат со него за да рекламирате сè од ниските стапки на осигурување на онлајн казината. Овие прозорци се досадни и јадат до вашиот пропусен опсег . Како и да е, софтверот и екстензии можат да запрат скокачки прозорци и други видови на онлајн рекламирање пред да ги видите. Еве еден поглед на пет врвни реклами блокатори можете да го инсталирате за да се спречи овие досадни реклами.

01 од 05

Adblock Plus Extension

Caiaimage / Paul Viant / Getty Images

Adblock Plus е најпопуларниот светски прелистувач за проширување. Овој бесплатен софтвер со отворен код блокира банери, реклами со pop-up прозорци, следење и малициозен софтвер. Adblock Plus е достапен како продолжеток за Chrome, Safari, Opera, Internet Explorer, Microsoft Edge и Firefox веб прелистувачи.

Стандардно, подесувањата на Adblock Plus не блокираат ненаручни реклами, со цел да поддржуваат веб-страници. Иницијативата "Прифатливо рекламирање" на компанијата им овозможува на рекламни кои се согласуваат да направат реклами кои ги следат критериумите генерирани од корисниците да бидат бели. Сепак, корисниците може да ја оневозможат опцијата за целосно прелистување на рекламите.

Специфичните прифатливи реклами се наведени на ABP веб-страницата.

Истата компанија прави апликација за блокирање на реклами со наслов Adblock Browser, која е достапна за прелистувачи на Android и iOS мобилни уреди. Повеќе "

02 од 05

Адгутар

Adguard рекламниот блокер за Chrome, Firefox и повеќето други прелистувачи ги блокира сите видови реклами на сите типови на веб страници, вклучително и на Фејсбук и YouTube. Компатибилен со оперативните системи Windows, MacOS и Linux, овој производ може да се справи со скрипти за блокирање на рекламите. Тоа е брзо и користи половина од меморијата на други рекламни блокатори.

Adguard ги блокира сите реклами, вклучувајќи видео-реклами, лебдечки реклами, интерстицијални реклами, скокачки прозорци и текстуални реклами, вклучувајќи реклами на Фејсбук, додека ве штити од малициозен софтвер и фишинг.

Adguard беше првиот самостоен рекламен блокер за Mac, а исто така објави верзии за iOS и Android мобилни уреди. Повеќе "

03 од 05

Едноставно блокирајте реклами!

Едноставно блокирајте реклами! продолжување за Chrome е горд на својот супер едноставен интерфејс. Бесплатното проширување се ослободува од претходните видео реклами на YouTube, скокачки прозорци, реклами во саеми, текстуални реклами, задни реклами и целовидни реклами.

04 од 05

AdFender

AdFender нуди повеќе списоци на филтри и автоматски работи со сите пребарувачи. Ги блокира рекламите за реклами, видео реклами, скокачки прозорци и други видови реклами. Овој софтвер на Windows ви дава побрзо сурфање искуство со многу помалку средена. Пребарајте анонимно за да го забрзате вашето искуство во прелистувањето на интернет.

AdFender работи со Chrome, Firefox, Edge, Internet Explorer и Opera на компјутери со Windows 10, 8.1, 8, 7 и Vista. Повеќе "

05 од 05

AdMuncher

AdMuncher, сега бесплатен, некогаш беше платена апликација. Тоа е апликација за Windows која работи за блокирање на реклами во Internet Explorer, Firefox, Opera и Chrome. AdMuncher блокира богати медиумски реклами како видео реклами, интерстицијални реклами и лебдечки реклами. Исто така, блокира многу инсталатери за шпионски, рекламни и броеви. Употребата на AdMuncher за блокирање на реклами и скокачки прозорчиња го забрзува вчитувањето на страницата и го зачувува пропусниот опсег.