Топ блог уредници

Најдете ги најдобрите уредувачи на офлајн блог за Windows и Mac

Уредувачот на офлајн блог е неверојатна алатка за блогерите, бидејќи ви овозможува да креирате блог постови без интернет врска. Значи, наместо да чекате да се вклучи уредувач на интернет, а потоа да се загрижите дека иконата во вашата мрежна конекција може да ја откаже целата ваша работа, можете само да работите offline.

Офлајн уредувачите ви овозможуваат креирање, уредување и форматирање на вашата содржина пред да ја поставите на вашиот веб-сајт. Потоа, ако имате интернет врска, можете да ги објавувате мислењата директно на вашиот блог.

Следниве се деветте најдобри офлајн блог уредници за Windows и Mac. Сепак, пред да изберете еден, разгледајте ги многуте причини за кои можеби сакате да користите уред за офлајн блог и откријте ги карактеристиките што треба да ги барате при изборот на еден.

01 од 09

Windows Live Writer (Windows)

Geber86 / Getty Images

Windows Live Writer е, како што може да се погоди од неговото име, компатибилен со Windows и во сопственост на Microsoft. Исто така е потполно бесплатна.

Windows Live Writer е богат со функции и е многу лесен за користење, а вие можете дури и да додадете подобрена функционалност со бесплатни Windows Live Writer plug-in.

Поддржува: Wordpress, Blogger, TypePad, Movable Type, LiveJournal и други Повеќе »

02 од 09

BlogDesk (Windows)

BlogDesk исто така е бесплатен и може да се користи на Windows како ваш офлајн уредувач на блогови.

Бидејќи BlogDesk е уредник WYSIWYG, можете јасно да видите како ќе изгледа вашиот пост кога ќе завршите со уредување. Вие не треба да се грижите за уредување на содржината на HTML, бидејќи сликите можат директно да се вметнат.

Ако ви треба помош за користење на BlogDesk со вашата платформа за блогирање, проверете го ова упатство на BlogDesk на wikiHow.

Поддржува: Wordpress, подвижен тип, Друпал, ExpressionEngine и Serendipity Повеќе »

03 од 09

Qumana (Windows и Mac)

Qumana е за Windows и Mac компјутери, и работи со најчестите апликации за блогирање.

Она што го поставува Qumana за разлика од повеќето други офлајн блогирање софтвер е интегрирана карактеристика што го прави многу лесно да додадете рекламирање на вашите блог постови.

Поддржува: Wordpress, Blogger, TypePad, MovableType, LiveJournal и друго Повеќе »

04 од 09

MarsEdit (Mac)

Наместен за Mac компјутери, MarsEdit е уште еден блог уредник за офлајн употреба. Сепак, тоа не е бесплатно, но има бесплатен 30-дневен тест на располагање, по што ќе мора да платите за да го користите MarsEdit.

Цената нема да ја скрши банката, туку ќе го тестираме MarsEdit, како и бесплатна алтернатива пред да се заложат за плаќање ништо.

Генерално, MarsEdit е еден од најсеопфатните блог уредувачи за Mac корисници.

Поддржува: WordPress, Blogger, Tumblr, TypePad, Movable Type и други (секој блог кој има поддршка за MetaWeblog или AtomPub интерфејс) Повеќе »

05 од 09

Екто (Mac)

Ecto for Macs е лесен за користење и нуди многу опции, но цената ги одвраќа некои блогери од него, особено кога има помалку скапи опции кои нудат слична функционалност.

Сепак, Ecto е добра и сигурна алатка која работи со неколку популарни, па дури и некои невообичаени платформи за блогирање.

Поддржува: Блогер, Blojsom, Друпал, Подвижен тип, Nucleus, SquareSpace, WordPress, TypePad и др. Повеќе »

06 од 09

BlogJet (Windows)

Уште еден уредувач на блогови на Windows со многу функции кои можете да ги користите офлајн е BlogJet.

Ако имате WordPress, Movable Type или TypePad блог, BlogJet ви овозможува да креирате и уредувате страници за вашиот блог директно од вашата работна површина.

Програмата е WYSIWYG едитор за да не треба да знаете HTML. Исто така има проверка на правописот, целосна поддршка за Unicode, поддршка за Flickr и YouTube, можност за автоматско подготвување, бројач на зборови и други статистики и многу други специфични за блог специфични функции за кои можете да прочитате на почетната страница на BlogJet.

Поддржува: WordPress, TypePad, Movable Type, Blogger, MSN Live Spaces, Blogware, BlogHarbor, SquareSpace, Drupal, Community Server и многу други (се додека поддржуваат MetaWeblog API, Blogger API или Movable Type API)

07 од 09

Битови (Mac)

Битови не поддржуваат широк спектар на платформи за блогирање како другите програми од оваа листа, но тоа не дозволува да пишувате офлајн блог постови директно од вашиот Mac.

Погледнете ја страницата за Помош за битови за некои инструкции ако ви треба помош за да работи со вашиот блог.

Поддржува: WordPress и Tumblr Повеќе »

08 од 09

Блого (Mac)

Офлајн блог уредување на вашиот Mac може да се направи со Blogo, како и. Ова е особено страшно офлајн блогирање апликација, бидејќи интерфејсот го прави исклучително лесен за употреба.

Можете да го користите Blogo за да закажете и да ги организирате своите блог постови, страници и нацрти, па дури и да одговорите на коментаторите.

Ако барате уредувач кој ви овозможува да работите без одвлекување, ова може да ви биде омилена програма. Таа исто така ја нагласува синтаксата за вас и ви овозможува да вградите HTML код.

Поддржува: WordPress, Medium и Blogger Повеќе »

09 од 09

Microsoft Word (Windows и Mac)

Секој знае дека Microsoft Word може да се користи офлајн, па затоа е дадена дека може да се користи за да се изградат блог постови. Сепак, дали знаевте дека исто така можете да го користите Word за да ги објавите своите постови на блог директно на вашиот блог?

Тука можете да купите Microsoft Office, кој вклучува Word и други MS Office програми како Excel и PowerPoint. Ако веќе имате MS Word на вашиот компјутер, видете ја страницата за помош на Microsoft за тоа како да ја користите со вашиот блог.

Сепак, јас не препорачувам купување на MS Word само за да го користам како офлајн уредувач за блогирање. Ако веќе имате Word, тогаш оди напред и пробајте го сами, но ако не, одете со една од бесплатните / поевтини опции погоре.

Поддржува: SharePoint, WordPress, Blogger, Telligent Community, TypePad и повеќе. Повеќе »