Синхронизирање на iTunes филмот за изнајмување на iPhone или iPod

01 од 06

Вовед во синхронизирање на iTunes филмските изнајмувања

Мајкл Х / Дигитална Визија / Getty Images

Една од убавите карактеристики на iTunes Movie Rentals е способноста да ги гледате филмови што ги изнајмувате на пренослив уред како iPod или iPhone. Apple го направи процесот на поместување на изнајмени филмови на вашиот iPod или iPhone многу лесно. Еве како го правиш тоа.

За почеток, проверете дали имате доволно слободен простор на дискот на вашиот уред пред да почнете. За повеќето iPods, ова најверојатно нема да биде проблем. Но, за iPhones, бидејќи тие имаат помалку простор за складирање, можеби ќе треба да избришете некои песни или фотографии за да направите простор. Кога го гледавте филмот, секогаш можете да ги вратите назад.

Откако тоа е направено, започнете со синхронизирање на вашиот iPod или iPhone со вашиот компјутер.

02 од 06

Кликнете на картичката Видео

Кога ќе се појави екранот за управување, кликнете на картичката Видео. Ако имате изнајмен филм за да се префрлите на Вашиот уред, тој ќе се појави во левата страна на овој екран, како што можете да видите подолу.

03 од 06

Преместете го филмот на iPod или iPhone

За да го преместите филмот на вашиот iPod или iPhone, кликнете на копчето "потег". Ќе видите дека филмот ќе биде ставен во левата колона за предмети кои ќе бидат синхронизирани со вашиот уред.

Бидете сигурни дека сте поврзани на интернет пред да се синхронизирате повторно, бидејќи iTunes ќе треба да го одобри филмот .

04 од 06

Кликнете Apply to Resync

Кликнете на копчето "Примени" во долниот десен дел за да го синхронизирате филмот со Вашиот уред. Во зависност од големината на филмот, ова може да потрае.

05 од 06

Види вашиот iTunes филм за изнајмување

Откако тоа е направено, исклучете го уредот како што вообичаено и вашиот филм ќе биде на вашиот iPod или iPhone, подготвен за гледање. Бидете сигурни дека имате доволно траење на батеријата!

06 од 06

Забелешка за гледање на изнајмување на iPod или iPhone

Едно нешто што треба да знаете за iTunes Movie Rentals е тоа што кога ќе го преместите филмот на вашиот iPod или iPhone, тој ќе биде избришан од хард дискот на вашиот компјутер и нема да можете да го гледате таму без да го регрутирате филмот. Филмот ќе биде отстранет од вашиот iPhone откако ќе истече 24-часовен прозорец за гледање и ќе го синхронизирате телефонот.