Преглед на Blu-ray Disc плеер на Yamaha BD-S477

Dateline: 29.08.2014
Кога ќе размислите за аудио за домашно кино, Јамаха е дефинитивно една од брендовите што ми паѓа на ум. Сепак, покрај широката линија на приемници, системи за домашно кино во кутија, звучни решетки и проектори за дигитален звук, Јамаха исто така нуди и линија на Blu-ray Disc плеери кои можеби се она што го барате.

Еден од најновите играчи во поставата на Yamaha е BD-S477, кој нуди интересна комбинација на функции.

Најпрво, во одделот за играње на дискови, BD-S477 репродуцира Blu-ray, DVD-а (вклучувајќи најмногу формати за снимање) и CD-а - но мора да се напомене дека не е компатибилен со 3D Blu-ray дисковите. Обезбедува 1080p зголемување на резолуцијата за репродукција на DVD.

За аудио поддршка, BD-S477 е компатибилен со форматите на опкружувачки звук Dolby TrueHD и DTS-HD Master Audio , како и стандардните (CD Audio, MP3) и hi-res (192khz / 24-битни FLAC и ALAC ) дигитални аудио-само формати.

Други карактеристики вклучуваат вграден WiFi , DLNA сертификација и предни и задни монтирани USB порти за увоз на слики, видео и музика од флеш драјвови. За дополнителна контрола, Yamaha BD-S477, исто така, обезбедува пристап до бесплатни iOS, Android апликации за далечинско управување.

Исто така, BD-S477 исто така вклучува Miracast , кој овозможува лесно безжично проследување од компатибилни паметни телефони и таблети.

Сепак, покрај она што го нуди BD-S477, исто така е важно да се напомене дека за да го користите овој плеер, вашиот телевизор или видео проектор мора да има HDMI влез - нема дополнителни дигитални или аналогни аудио или видео конекции што се предвидени на овој играч.

Исто така е важно да се истакне дека додека BD-S477 може да пристапи до содржина преку локална мрежа, USB и Miracast-enabled уреди, таа нема можност за пристап до интернет провајдери на содржини, како што се Neflix, Vudu, Pandora, итн ... Меѓутоа, во чуден миг, BD-S477 овозможува интернет пристап до Picasa Веб албумите за облак складирање на дигитални фотографии (компатибилност со JPG, GIF и PNG фото формати).

Исто така, уште една интересна карактеристика е тоа што BD-S477 е NTSC, PAL и Multi-систем компатибилен, што значи дека можете да ги репродуцирате и NTSC и PAL DVD-дисковите - сепак, плеер не е слободен за регионот на ДВД или Blu-ray регионот. Со други зборови, за американските потрошувачи, можете да ги репродуцирате DVD-дисковите од Регионот 1 и Регионот А Blu-ray дискови, како и PAL-дискови кои не се корегирани во региони, и да ги гледате на телевизија NTSC.

Значи, како што можете да видите, Јамаха сигурно вклучи интересна мешавина на карактеристики (како и исклучување на други) што ја издвојува од многу играчи во својата класа.

Предложената цена за BD-S477 е 229,95 долари. Се очекува да биде достапен со почеток во септември 2014 година. За полна спецификација, проверете ја официјалната страница за производи на Yamaha BD-S477.