Научете како да уредувате видео со Windows Movie Maker

Упатство за уредување видеа на видео создателот

Ажурирање : Windows Movie Maker , сега е прекинат, беше слободен софтвер за уредување на видео. Ние ги оставивме информациите подолу за архивирање цели. Обиди се со една од овие одлични - и слободни - алтернативи наместо тоа.

За правење филм овие денови не бара фенси опрема. Ако имате Windows на вашиот компјутер и видео камера, веќе сте добиле се што ви треба.

Секој компјутер со Windows кој веројатно веќе го има основниот уред за уредување на Windows Movie Maker, а ако не, можете да го преземете бесплатно.

Упатствата подолу ќе ви покажат како да го користите Windows Movie Maker и ќе ви помогне да започнете со уредување видеа на вашиот компјутер.

01 од 11

Започнете нов проект во Windows Movie Maker

Алберто Гуглиелми / Стоун / Гети Слики

Прво, ќе треба да поставите нов проект за уредување на вашето видео за создавање на филмови. Ова упатство ќе ве води низ чекорите потребни за да започнете нов проект.

02 од 11

Увези видео на Windows Movie Maker

Следно, веројатно ќе сакате да додадете видео во вашиот проект.

03 од 11

Уредете ги видео клиповите во Movie Maker

Лесно е само да ги исфрли сите ваши снимки во вашиот проект и да го оставите на тоа, но малку уредување може да оди долг пат за да го направите вашето видео да изгледа чисто и професионално. Проверете го нашето упатство за тоа како да уредите клипови во Windows Movie Maker .

04 од 11

Создади автоматско создавање филм

Ако се чувствувате мрзливи, можете да ја користите алатката Windows Movie Maker Automovie за да го направите Movie Maker да креира уредуван филм за вас, комплетен со транзиции и ефекти. Упатството за автоматско креирање на Movie Maker ќе ве научи како да ја користите алатката Automovie.

05 од 11

Увези фотографии и музика на филм создателот

Фотографиите и музиката ќе го додадат во вашиот филм и ќе ви овозможат да бидете покреативни со вашето уредување.

06 од 11

Создади фотомонтажа за создавање на филм

Откако ќе внесете фотографии во Movie Maker, можете да ги користите заедно со видео снимки или да направите забавна фотомонтажа . Научете како со нашиот фотомонтаж туториал .

07 од 11

Користете музика во вашиот проект за создавање филм

Дајте му проект на Windows Movie Maker звук со додавање и уредување на музика. Проверете го нашето упатство за работа со музика во Windows Movie Maker .

08 од 11

Додајте транзиции во Windows Movie Maker

Научете како да додадете премини помеѓу видео клиповите во Windows Movie Maker. Исто така можете да ја посетите нашата Галерија за создавање на филмови за да проверите како изгледаат транзициите и да добиете идеи за нивно користење во вашите видеа.

09 од 11

Додадете ефекти во создавачот на филмови

Додадете ефекти на вашите видео клипови за да ја промените нивната боја и изглед.

10 од 11

Додајте наслови во создавачот на филмови

Дајте му на филмот име и дајте му на своите фрлања и членови на екипажот .

11 од 11

Ставете го видеото на видео на веб

Извезете го видеозаписот на вашиот филм за веб.