Мрежи за испорака на содржини

CDN за видео

Ако сакате да стримувате многу видео , ќе ви треба мрежа за испорака на содржина. Има многу таму; тука се врвните избори.

01 од 08

Brightcove

Brightcove е една од најголемите мрежи за испорака на содржини во бизнисот. Со седиште надвор од Бостон, технологија на Brightcove ги поттикнува многуте од главните видео сајтови на интернет.

02 од 08

Akamai

Кога станува збор за мрежи за испорака на содржини, Akamai е едно од најголемите имиња во играта. Нивните услуги се наменети само за најголемите видео дистрибутери, но вреди да се загледаат ако сакате да ги видите крајните во хостинг провајдерите.

03 од 08

Стриминг медиуми хостинг

Streaming Media Hosting е мрежна испорака мрежа која им служи на многу големи клиенти со различни стриминг медиуми решенија. Streaming Media Хостинг работи со скоро сите видео формати, и има специјални пакети за места на обожување кои бараат да живеат поток на нивните услуги.

04 од 08

Onstream Media

Onstream Media е хостинг провајдер кој нуди разновидни услуги за видео стриминг. Не само што можете да управувате и да ги проследувате вашите видео содржини ширум светот, можете да нудите веб-емисии, видеоконференции и живеат стриминг на настани за плати-за-поглед.

05 од 08

AudioVideoweb

AudioVideoweb, исто така, нуди различни пакети, најмалиот почеток на нешто под 10 долари месечно. Веб-страницата, исто така, нуди и други услуги и додатоци, како што се прикажувања во живо во живо, превземања со исплата при преглед и можност за вметнување реклами во вашите видеа. Повеќе "

06 од 08

Dailymotion Облак

Со едноставен кориснички интерфејс и директна цена, облакот Dailymotion е одлично CDN решение за блогерите и веб програмерите кои не им требаат корисни услуги на поголеми CDNs. DM Cloud ви овозможува да се грижите за сите ваши стриминг видео потреби по прифатливи цени врз основа на вкупните гледачи часа.

07 од 08

VBrick

VBrick е високо-придвижуван, професионален CDN. Иако VBrick им служи на клиенти со големи имиња како Форд, Шел и НАСА, VBrick обезбедува цени и планови за компании од сите големини врз основа на вашите специфични медиумски потреби. Повеќе "

08 од 08

Edgecast

Со клиенти како што се LinkedIn, Wordpress, Tumblr и Soundcloud, Edgecast е моќно решение за големите компании кои треба да пренесат многу податоци. Edgecast не е CDN за потрошувачите - ако барате да создадете договор со Edgecast, вие веројатно е голема компанија за брендови со илјадници клиенти и богати медиумски потреби.