Како да го надминете Advrcntr2.dll недостасува грешки

А Упатство за решавање на проблеми за Advrcntr2.dll Грешки во Nero

Advrcntr2.dll грешки, најчесто на "Оваа програма бара датотека advrcntr2.dll, кој не беше пронајден на овој систем." грешка, се предизвикани кога, од која било причина, датотеката advrcntr2.dll е избришана или преместена од неговата соодветна локација.

Досието на advrcntr2.dll може да исчезне, бидејќи случајно е избришано од папката, бидејќи антивирусната или друга безбедносна програма погрешно го отстранила мислејќи дека е закана за безбедноста, или поради некое прашање кога последен пат сте го надградиле или повторно инсталирале Nero.

Грешки во Advrcntr2.dll може да се појават на неколку различни начини зависно од тоа како е генерирана. Еве ги почестите advrcntr2.dll грешки што луѓето ги гледаат, при што првата е најчестата:

Оваа програма бара датотека advrcntr2.dll, која не беше пронајдена на овој систем. Датотеката advrcntr2.dll не е пронајдена ADVRCNTR2.DLL MISSING

Повеќето грешки на "advrcntr2.dll" не се пронајдени се должат на проблеми со софтверот за нуркање на CD и DVD. Фајлот DLL-датотека advrcntr2.dll е датотека што мора да постои во точната папка за Nero за да изгори ЦД-а или ДВД-а.

Адреси за грешка advrcntr2.dll најверојатно се однесува само на Nero верзијата 7, но може да биде поврзана и со други верзии, и може да се види на било кој од оперативните системи на Microsoft со кои Nero е компатибилен.

Грешки во Advrcntr2.dll исто така може да се појават на компјутери без инсталирано Nero ако компјутерот е заразен со одредени видови на вируси или друг малвер.

Како да го надминете Advrcntr2.dll Грешки

Важна забелешка: Не, под никакви околности, да ја преземете DLL-датотеката advrcntr2.dll од било која "DLL-локација за преземање". Постојат неколку причини дека симнувањето на DLL од овие сајтови никогаш не се добра идеја .

Забелешка: Ако веќе сте преземале advrcntr2.dll од една од овие сајтови за преземање DLL, отстранете ја од каде и да сте ја копирале и продолжете со следните чекори.

  1. Рестартирајте го компјутерот . На грешка advrcntr2.dll може да биде необично и едноставно рестартирање може целосно да го расчисти.
  2. Запишете го серискиот број на Вашата конкретна инсталација на Nero. Најлесниот начин да го направите ова е следејќи ги инструкциите што ги дава Nero на нивната страница за надградба. Откако таму, кликнете Треба да пронајдете сериски број? и следете една од нивните методи.
    1. Совет: Не можам да го најдам вашиот Nero сериски број користејќи ги инструкциите на Nero? Програмата за пронаоѓање на производот може да помогне.
  3. Деинсталирајте го Nero од вашиот компјутер.
    1. Забелешка: Може да ја деинсталирате програмата користејќи ја Uninstall Nero- врската во програмата на програмата Nero (ако е достапна) или преку аплетот Programs and Features или Add / Remove Programs во Control Panel . Друга опција е да користите бесплатна алатка за деинсталирање .
  4. Рестартирајте го компјутерот.
  5. Преземете ја алатката Nero General CleanTool : [ Direct Download Link ]. Екстракт, а потоа ја извршува оваа бесплатна програма од Нерон. Оваа алатка ќе осигури дека Nero е 100% отстранет од вашиот компјутер.
    1. Совет: Оваа датотека е во ZIP формат . Откажете го од Windows или користете специјална датотека Unzipper како 7-Zip.
    2. Забелешка: Nero General CleanTool само гарантира дека ќе работи преку Nero 9. Поновите верзии на Nero треба да се деинсталираат повеќе целосно преку стандардниот метод за деинсталирање во чекор 3, но можете слободно да пробате CleanTool ако сакате.
  1. Рестартирајте го компјутерот повторно, само за да бидете безбедни.
  2. Повторно инсталирајте го Nero од оригиналниот инсталациски диск или преземената датотека. Се надеваме, овој чекор треба да ја обнови датотеката advrcntr2.dll.
  3. Инсталирајте го најновото ажурирање на вашата програма Nero ако има еден достапен. Можеби има одредени проблеми во вашата оригинална верзија на Nero што ја предизвика грешката на advrcntr2.dll која сте ја виделе.
  4. Рестартирајте го компјутерот ... повторно.
  5. Извршете скенирање на вирусот / малициозниот софтвер на целиот систем, ако чекорите за преинсталирање на Nero не го решат проблемот. Некои advrcntr2.dll проблеми се всушност поврзани со непријателски програми кои маскираат како датотека advrcntr2.dll.
    1. Забелешка: датотеката advrcntr2.dll треба да се наоѓа во папката C: \ Program Files \ Common Files \ Ahead \ Lib . Ако ја пронајдете датотеката advrcntr2.dll во папката C: \ Windows или C: \ Windows \ System32 , веројатно е дека не е легитимна датотека advrcntr2.dll на Nero.

Треба повеќе помош?

Погледнете Get More Help за информации за контактирање на мене во социјалните мрежи или преку е-пошта, објавувањето на форуми за техничка поддршка и многу повеќе. Бидете сигурни да ме известите точната порака за грешка advrcntr2.dll што ја гледате и кои чекори, доколку ги има, веќе сте земени за да го поправите проблемот.

Ако не сте заинтересирани да го поправите овој проблем сами, дури и со помош, видете Како да го добијам мојот компјутер фиксен? за целосна листа на вашите опции за поддршка, плус помош со сè на патот, како да пронајдете трошоци за поправка, да ги извадите вашите датотеки, да одберете услуга за поправка и многу повеќе.