Како да го користите Mirroring на AirPlay

Дури и со iPhone и iPad кои нудат поголеми екрани - 5,8-инчниот iPhone X и 12,9 iPad Pro, на пример, понекогаш сакате навистина голем екран. Без разлика дали тоа е одлична игра, филмови и телевизија купени од iTunes Store , или фотографии што сакате да ги споделите со група луѓе, понекогаш дури 12,9 инчи едноставно не е доволно. Во тој случај, ако ги имате сите потребни работи, AirPlay Mirroring доаѓа до спасување.

AirPlay и Mirroring

Епл AirPlay технологијата е кул и корисна компонента на iOS и iTunes екосистемот со години. Со него, можете да проследувате музика од вашиот iOS уред преку Wi-Fi на кој било компатибилен уред или звучник. Ова не само што ви овозможува да креирате сопствен безжичен домашен аудио систем , туку исто така значи дека вашата музика не е ограничена само на вашиот iPhone или iPad. Можете исто така да отидете во куќата на пријателот и да ја репродуцирате музиката за нив преку нивните звучници (под претпоставка дека звучниците биле поврзани со Wi-Fi, тоа е).

Отпрвин, AirPlay само поддржа аудио стриминг (всушност, поради тоа, тоа беше да се нарече AirTunes). Ако сте имале видео што сакавте да го споделите, бевте од среќа - додека не се појави AirPlay Mirroring.

AirPlay Mirroring, кој Apple го претстави со iOS 5 и е достапен на сите уреди од iOS оттогаш, го проширува AirPlay за да ви овозможи да прикажувате сè што се случува на екранот на вашиот iPhone или iPad на HDTV (т.е. "огледало"). Ова е повеќе од само стриминг содржина; AirPlay Mirroring ви овозможува да го проектирате вашиот екран, за да можете да споделувате веб прелистување, фотографии или дури да репродуцирате игра на вашиот уред и да го прикажете на огромен HDTV екран.

Барања за пресликување на AirPlay

За користење на Mirroring AirPlay ќе ви требаат:

Како да го користите Mirroring на AirPlay

Ако го имате вистинскиот хардвер, следете ги овие чекори за да го огледате екранот на уредот на телевизорот Apple:

  1. Започнете со поврзување на вашиот компатибилен уред со истата Wi-Fi мрежа како ТВ-уредот на Apple што сакате да го користите за пресликување.
  2. Откако сте поврзани, повлечете нагоре за да го откриете контролниот центар (на iPhone X , повлечете надолу од горниот десен агол).
  3. На iOS 11 , побарајте го копчето Screen Mirroring налево. На iOS 10 и порано, копчето AirPlay е на десната страна на контролниот центар, околу средината на панелот.
  4. Допрете го копчето Secreen Mirroring (или копчето AirPlay на iOS 10 и порано).
  5. Во листата на уреди што се појавуваат, допрете Apple TV . На iOS 10 и нагоре, ќе завршиш.
  6. Во iOS 7-9, поместете го лизгачот Mirroring во зелено.
  7. Допрете Готово (не е потребно во iOS 10 и нагоре). Вашиот уред сега е поврзан со телевизорот на Apple и ќе почне да се отсликува (понекогаш има кратко одложување пред да се почне со земање).

Белешки за пресликување на AirPlay

Исклучување на пресликување на AirPlay

За да го завршите AirPlay Mirroring, исклучете го уредот што сте го отсликале од Wi-Fi или следете ги чекорите што ги користевте за да го вклучите mirroring, а потоа допрете Stop Mirroring или Done , во зависност од она што ви ја прикажува вашата верзија на iOS.