Како да ажурирам Firefox?

Ажурирајте на Firefox 59, најновата верзија на прелистувачот Firefox

Има многу добри причини за ажурирање на Firefox со најновата верзија. Најчесто, особено во мојата област на експертиза, ажурирање на Firefox е добра работа да се обидам кога прелистувачот не работи правилно.

Друга причина за ажурирање на Firefox, која честопати не се проценува, е дека стотици грешки се фиксираат со секое ослободување, спречувајќи проблеми, па никогаш не треба да ги доживувате на прво место.

Без оглед на тоа, лесно е да го ажурирате Firefox до најновата верзија.

Како да ажурирам Firefox?

Можете да го ажурирате Firefox со преземање и инсталирање директно од Mozilla:

Преземи Firefox [Mozilla]

Совет: Во зависност од тоа како имате конфигурирано Firefox, ажурирањето може да биде целосно автоматски, што значи дека не треба рачно да ги преземате и инсталирате секоја надградба. Во зависност од вашата верзија, можете да ги проверите вашите поставувања за ажурирање во Firefox од Опции> Обнова на Firefox или Опции> Напредно> Ажурирај .

Која е најновата верзија на Firefox?

Најновата верзија на Firefox е Firefox 59.0.2, која беше објавена на 26 март 2018 година.

Проверете ги Белешките за изданието на Firefox 59.0.2 за комплетен преглед на она што го добивате во оваа нова верзија.

Други верзии на Firefox

Firefox е достапен на многу јазици за Windows, Mac и Linux, и во 32-битни и 64-битни . Можете да ги видите сите овие преземања на една страница на страницата на Mozilla тука.

Firefox е исто така достапен и за уреди со Android преку продавницата на Google Play и Apple уредите од iTunes.

Предизборните верзии на Firefox се исто така достапни за преземање. Можете да ги најдете на страната на Firefox за изданија на Mozilla.

Важно: Голем број на "сајтови за преземање" ја нудат најновата верзија на Firefox, но некои од нив содржат дополнителен, веројатно несакан софтвер, со преземање на прелистувачот. Зачувај си многу проблеми по патот и стани ја страницата на Mozilla за симнување на Firefox.

Имате проблеми со ажурирање на Firefox?

Погледнете Get More Help за информации за контактирање на мене во социјалните мрежи или преку е-пошта, објавувањето на форуми за техничка поддршка и многу повеќе.

Бидете сигурни да ми кажете која верзија на Firefox ја користите (или обидувате да ја ажурирате или инсталирате), вашата верзија на Windows или друг оперативен систем што го користите, какви било грешки што ги добивате, кои чекори веќе сте ги презеле да се обиде да го реши проблемот, итн.