Каи е моќ алатки и KPT векторски ефекти

Сегашната состојба на Каи е моќ алатки и KPT векторски ефекти е мрачна

Каи е моќ алатки беше специјални ефекти plug-in-серија која порано беше објавена од MetaCreations како збир на мора да има графички филтри за Adobe Photoshop. Во 1999 година, MetaCreations се оддели од повеќето графички производи, вклучувајќи ги и Каи е Power Tools и придружниот софтвер KPT Vector Effects. Двата производи беа купени од Corel.

Corel првпат ги објави електричните апарати на Kai под насловот Проферира KPT Effects и на крајот додаде девет нови филтри кои изградиле специјални ефекти од KPT 5, KPT 6 и KPT 7. Филтри 24 формираа The KPT Collection, која беше достапна како plug-in . Corel повеќе не ја развива или продава колекцијата KPT. Со текот на времето, KPT Collection, 32-битна plug-in, стана бесплатно симнување за сопствениците на PaintShop Pro.

На врвот на својата популарност, Kai's Power Tools понуди уникатен и софистициран филтер асортиман. Рендерирањето е брзо, а прилагодените поставки може да се зачуваат како предефинирани. Сепак, нестандардниот интерфејс, ограничените големини за преглед и 32-битната верзија наскоро го изгубиле теренот за подобрувања во графичкиот софтвер.

Некои од вклучените филтри:

КПТ векторските ефекти се прекинати

KPT Vector Effects првично беше придружен сет на филтри за Adobe Illustrator 7 и 8 за работа со 3D векторска графика . Нејзините ефекти вклучуваат неонски сјај, искривувања, искривувања и сенки. Corel купи KPT векторски ефекти од MetaCreations во 1999 година и оттогаш го прекина. Сепак, KPT Vector Effects 1.5 е повремено достапен на Amazon за Windows NT, Windows 95 и 98, Windows 2000, Windows Me и Mac OS 9 и подолу.